Gelletjes van de Action vs de rest

Geplaatst door

Een echte grootverbruiker van gelletjes en energierepen ben ik niet. Meestal loop ik twee keer per jaar een marathon, soms aangevuld met één of twee nog wat langere afstanden. Zoals bijvoorbeeld de Monnikentocht en de Röntchenlauf. In de aanloop hiervoor gaan de wekelijkse trainingskilometers omhoog en dan gebruik ik voor de lange duurlopen (zeg; alles boven de anderhalf uur) meer gelletjes/repen.

Gelletjes en reepjes van de Action

Er zijn natuurlijk veel verschillende merken en smaken, maar dat is natuurlijk niet zozeer waar het om gaat. Want het belangrijkste is; werken ze goed? Doen ze wat ze moeten doen? Namelijk bij langdurige inspanning het energieniveau zodanig aanvullen dat de uren draven door de polder ook goed volgehouden kan worden.

Dat is lastig te beoordelen. Je kunt natuurlijk lezen op de verpakking wat er aan ingrediënten in zit. Maar dan moet je wel over de kennis beschikken wat dit vervolgens inhoudt.  En die kennis heb ik niet. Wanneer je bepaalde kennis niet hebt, kun je die op internet vergaren. Althans; zo redeneer ik meestal. Vaak lukt dat, soms ook niet.

In het geval van de gelletjes/repen is het mij niet gelukt een objectief oordeel te vinden op basis van ingrediënten. Ik vond wel staatjes met bepaalde ingrediënten in aanwezige percentages, maar wat dat vervolgens betekent, staat er niet bij.

Dus bij een beoordeling van deze vormen van sportvoeding kom je al gauw uit bij smaak en prijs, beschikbaarheid en makkelijk te openen of niet. Ik heb verschillende merken uitgeprobeerd (link) en de gelletjes/repen van de sportvoedingwebshop bevielen mij het best, vanwege bovenstaande criteria.
Op de beschikbaarheid na.
Laatst had ik snel wat voeding nodig (ik verzon ineens dat ik vanaf mijn werk wel naar huis kon gaan lopen). En dan is een webshop niet handig.

Ik bedacht me dat ik ooit bij de Action eens een aanbod aan sportvoeding had zien staan. Dus; hop op de fiets gesprongen en ja hoor; een klein assortiment aan dit spul. Ik kocht een aantal gelletjes (99 cent per stuk) en wat repen (79 cent per stuk). Met toch een beetje vreemd gevoel. Want ja; de Action is misschien een prima winkel (of niet, ik heb daar geen oordeel over), maar staat doorgaans niet bekend om de hoge kwaliteit van het aanbod.
Maar goed; het was maar voor een langeduurtraining en niet voor een wedstrijd waarop ik me al maanden aan het voorbereiden was. Uitproberen kon daarom prima.

Rond een uur of vijf verliet ik het kantoorpand in mijn hardloopkloffie, klaar om in ongeveer drie uurtjes naar huis te rennen. Na een uurtje of zo begon ik wat aan het reepje te knabbelen. Hmmm, helemaal niet slecht. De smaak dan. Een poosje later werkte ik het eerste gelletje weg. Zelfde effect, helemaal niet slecht. En een half uurtje voor ik thuis was nog het laatste gelletje naar binnen gegoten. En zo heb ik inmiddels meer lange duurlopen gedaan.
De conclusie is; smaak is prima (voor sportvoeding dan, echt lekker wordt het nooit), maar vooral; het werkt. Ik heb steeds goed kunnen blijven lopen op de sportvoeding van de Action.

Zegt dit nu allemaal iets?
Alleen dit; voor mij werkt de sportvoeding van de Action prima. Of dat voor jou ook zo is, zul je zelf moeten uitproberen. Doe wat voor jou goed voelt en maak het vooral niet te ingewikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *