In Boedapest valt prima te rennen

Geplaatst door

Ook op vakantie wordt er gerend. Ik kan daar echt van genieten. In een vreemde omgeving je weg zoeken en met een beetje geluk kom je op mooie plekken terecht.

Ik heb al aardig wat kilometers in verschillende gebieden in Frankrijk afgelegd, maar ook in Tsjechië, Duitsland, Polen en Italië heb ik heel wat voetstappen achtergelaten. In Thailand was het lastig vanwege het verkeer, maar vooral vanwege de honden en apen. Daar heb ik mij beperkt tot loopbanden die ik her en der had gevonden.

Woeste honden
Dit jaar was het de beurt aan Hongarije. In het dorpje waar we verbleven was het niet eenvoudig een goede route te vinden. Ook weer voornamelijk vanwege de honden. Bij heel veel huizen zwerven er honden over het erf. En die zijn niet aan hardlopers gewend. En vinden die afgetrainde kuiten er maarwat smakelijk uitzien.
Meestal staat het hek dicht, maar dat is niet altijd het geval..
En dan stormt er een woest blaffende gevaarte de weg op waar ik in ieder geval goed de schrik van te pakken krijg. Uiteindelijk kon ik wel een rondje vinden waarbij ik niet langs huizen kwam. Dat was geen fraaie route, maar er kon in ieder geval worden gelopen.

Boedapest
Veel leuker was het om in Boedapest te lopen. Vanwege de warmte stond ik vroeg op (uur of vijf), om rennend door het hart van Boedapest de stad langzaam wakker te zien worden.
Dravend langs de Donau zag ik het prachtige parlementsgebouw langzaam verlicht worden door de opkomende zon. Magnifiek.

Margaret eiland
Vanuit het appartementje midden in het centrum was het een kilometer of drie lopen naar het Margaret eiland, waar ik via een aftakking vanaf de Margarethabrug op het eiland kon komen.
Rondom het eiland is een hardlooproute aangelegd van ruim vijf kilometer lang.
Ondanks het vroege uur was ik bepaald niet de enige hardloper. Hele volksstammen draafden in het ochtendgloren al hun rondjes weg.

Begrijpelijk, want het is fijn om in zo’n drukke stad een groene long te hebben waar je – autovrij – kunt rennen. Op de route staan kilometers aangegeven, er zijn twee waterpunten en er hangt zelfs een klok die tijd, temperatuur en luchtvochtigheid aangeeft. Met de klok meerennend heb je aan je rechterhand uitzicht hebt de Donau en de stad en aan je linkerzijde kijk je uit op een park. Margaret eiland lijkt geschapen voor de hardlopende stadsbewoner.
Enne…geen hond gezien. (laat staan apen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *