Op een mooie Pinksterdag…

Geplaatst door

De Pinksterun (yep, met één ‘r’) werd op eerste pinksterdag (20 mei) in Alkmaar gelopen. Vroeger heette deze ‘Rondje Oudorp’. Het mooie was dat de opbrengst naar twee goede doelen ging; het Vrienden MEE Sportfonds, dit fonds financiert sportabonnementen voor mensen uit Alkmaar die dit zelf niet kunnen betalen, en Unicef. Ik loop graag wedstrijdjes en wanneer er goede doelen aan verbonden zijn, ben ik al helemaal supergemotiveerd.

Late start
De loop startte om 13.00 uur (5 km) en 13.10 (10 km). Ik heb ergens gezien dat er zo’n 800 inschrijvingen waren. Niet gek voor een lokale loop en ik hoop daarom dat er een mooie opbrengst is voor beide doelen.
Het was een prachtige dag, maar wel tamelijk warm. Bijna altijd starten loopjes rond 11.00 uur, met deze temperatuur was dit bij de Pinksterun ook prettig geweest.

Het parcours van de run is best gevarieerd. Stukjes door parkachtig gebied, een lang stuk omhoog een viaduct op, over een dijk, een kippebruggetje, door een jaren 70 wijk, een oud dorpje en dan als toetje langs een vaart met molens.

Schuren is niet handig
De dag ervoor was ik druk met het schilderen (of beter; schuren) van mijn huis, rare houdingen aannemend om maar het bovenste deel van de lichtstraat te bereiken. En dat voel je de volgende morgen, ik stond behoorlijk verstijfd op. Dat wreekte zich tijdens de loop. Ik voelde me benen halverwege ‘vol’ lopen. Maar goed, dat maakte niet uit, het was niet mijn plan om een snelle tijd neer te zetten. Gewoon lekker lopen was het doel.

Finish Pinksterun

Day for Change
Na een kleine tien kilometer kwam ik in het zicht van de finish waar twee goede vrienden me het laatste stukje aanmoedigden tot een versnelling.
Top.
Direct na de finishstreep sprak een jonge jongen mij aan (twaalf jaar?). Hij organiseert voor een project op school op 1 juni een loop van 5 km in de Schoorlse duinen. Of ik ook zin had om mee te doen. En de opbrengst gaat naar een goed doel….
Day for Change, check; https://runforchangeloop.jimdofree.com
Super dat zo’n jonge knul zo’n organisatie op zijn schouders neemt!
Zondag 3 juni ga ik de halve van Hoorn lopen, dus het komt me eigenlijk niet ideaal uit, maar ik ga er zeker naar toe.
Doe je ook mee?

Goed doel van een jonge knul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *